Sončno nabrežje 8/Riva del Sole 8
6310 Izola/Isola
Turistično združenje Izola nadaljuje s projektom Zgodbe izolskih okusov, v okviru katerega predstavlja izolske gostinske ponudnike. Po osebni, ne samo profesionalni plati, tokrat predstavlja mlado ekipo Hiše Torkla z Andražem Krebljem na čelu.
Hiša Torkla je v preteklosti že pridobila sloves ene bolj priznanih restavracij istrskega podeželja, letos, ko so jo prevzeli lastniki, pa so v njej začeli pisati novo zgodbo. Bistvo še vedno črpa v istrski tradiciji, vendar z bolj sodobnim pristopom, in mlada ekipa si je kmalu po odprtju prislužila novo Michelinovo priznanje.
"Naš lokal, ki je v družinski lasti, vodim jaz, kuhinjo pa Nikita Shunin iz Moskve. Že več kot pet let prebiva v Sloveniji, kjer je tudi poročen. Pred tem je delal v več priznanih restavracijah, vključno z Belugo v Moskvi. Ker je bil že prej del ekipe Hiše Torkla, je s prostorom dobro seznanjen. Za strežbo trenutno skrbiva skupaj z bratom, pri delu pomaga tudi moja žena …" pojasnjuje Krebelj in razkriva, da se mu je z delom v gostinstvu izpolnila dolgoletna želja, zato pri tem resnično uživa. Pravi še, da je navajen trdega dela in da mu narava gostinstva – delo 24/7 – ne predstavlja težav.
V Hiši Torkla prisegajo na kakovost in vrhunske sestavine, osredotočajo se na meso, saj imajo zunanji žar, in sezonske pridelke. Ponudbo so nadgradili v pravi »light steak house« (ponujajo tudi meso, ki ga ni mogoče dobiti v bližnji okolici). In katere njihove jedi so najbolj priljubljene? Med hladnimi predjedmi so morsko-mesni tataki tuna, carpaccio gofa, goveji carpaccio s tartufi in tatar iz kapesant. Med glavnimi jedmi izstopajo fuži s tartufi in mesne specialitete, kot so t-bone, tomahawk in biftek s tartufi. Med sladicami so najbolj priljubljeni baskovski cheesecake, pistacijev cheesecake, mango puding, čokolada s pasijonko ... Kot mlada ekipa so v Hiši Torkla trajnostno naravnani in tudi z odpadki ravnajo odgovorno.
Celoten pogovor z Andražem Krebljem je objavljen na povezavi.