Sončno nabrežje 8/Riva del Sole 8
6310 Izola/Isola
Po poletnem zatišju se prihodnjo soboto, 20. septembra, vrača kulinarična prireditev na prostem, Pomol okusov. Na stojnicah bo mogoče ponovno uživati v raznovrstni kulinarični ponudbi lokalnih gostinskih ponudnikov (morskih ali tradicionalnih istrskih jedi oziroma njihovih sodobnih različicah), ob obroku ali prigrizku pa spiti osvežilno pijačo oziroma vino istrskih vinarjev.
Na Pomolu okusov bo torej dišalo po ribjih jedeh, pri katerih ima običajno osrednje mesto sardela, in drugih morskih dobrotah, pa tudi po testeninah s tartufi, tagliati, istrskih fritulah …
Z nami bodo: Altroke, Biradiski, Di Kappa Tartufi, Fogy-tartufi, Gin Brin, Golden Ring Cheese, Gorki Chili, Gostilnica Gušt, Gostilnica Pri Tinetu, Kavarna Zvon, Limoni Šik, Nori Sushi, Ribja osmica Arrigoni, Santomas, Sparkling Oysters, Športno, kulturno društvo Šared, Turistično in kulturo društvo Šparžin, Vina Markovič, Vina Zaro.
Podestatova palača na ogled
Tudi tokrat bo Turistično združenje (TZ) Izola omogočalo brezplačne oglede Podestatove palače. Ogled ob 13. in 14. uri bo izpeljal licencirani vodnik TZ Izola v okviru projekta Revert, ki ga sofinancirata EU in Občina Izola. Ker je število prostih mest omejeno, prijave zbirajo na e-naslovu tic.izola@izola.si, do zapolnitve jih bodo zbirali tudi na stojnici TZ Izola na Pomolu okusov. Tam bo zbirno mesto za vse zainteresirane.
V duhu trajnostnega turizma in zelenih usmeritev
Ponudniki uporabljajo lokalne in sezonske surovine ter biorazgradljivo ali papirnato embalažo, prireditev je zavezana trajnostnemu turizmu in zelenim usmeritvam. Obiskovalci ločujejo odpadke. Lupine školjk, biorazgradljiva embalaža, papirnate skodelice in kozarci sodijo med komunalne odpadke v črn zabojnik; ostanki hrane (z izjemo školjk), papirnate serviete in leseni pribor med bio odpadke, aluminijaste posodice, pločevinke, plastični in kovinski zamaški med embalažo ter steklenice vina, vode in ostalih pijač med steklo.
Zadnji letošnji Pomol okusov bo 18. oktobra.