Sončno nabrežje 8/Riva del Sole 8
6310 Izola/Isola
Ob dnevih evropske kulturne dediščine, ki letos nosi naslov DOBER TEK, smo v knjižnico povabili EMILIJO PAVLIČ.
EMILIJA PAVLIČ je po poklicu kuharica, avtorica več kuharskih priročnikov, predavateljica in voditeljica kuharskih delavnic. Njena dela so prevedena v angleščino in druge tuje jezike, knjiga Za otroke kuhajmo zdravo pa je bila sedemkrat ponatisnjena. Že od vedno se zavzema za zdrav način prehranjevanja in ohranjanje lokalnih jedi. Namesto uvožene, zamrznjene in instant hrane priporoča lokalno pridelano hrano, jedi “na žlico”, polento po domače, domače njoke in “pašto”, doma pečen kruh, pecivo iz kvašenega testa. Pomemben je način kuhanja in shranjevanja živil. Posebno pozornost namenja prehrani otrok in starejših. Ko uporabljamo lokalna živila in recepte, ohranjamo kulturno dediščino, skrbimo za naravo in podpiramo lokalne kmete.
Vabljeni na srečanje.