Sončno nabrežje 8/Riva del Sole 8
6310 Izola/Isola
Minuli teden je na sejmu Alpe-Adria potekal 21. mednarodni festival Okusni zakladi, ki ga vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije. Na njem je sodelovalo 28 srednješolskih ekip iz Slovenije in tujine (Italija, BiH in Hrvaška), ki so na inovativen način predstavile kulinarični spominek. Dijaki so morali v sklopu teme pripraviti pisno nalogo, izdelati promocijski spot in produkt predstaviti na turistični tržnici v času sejma na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tekmovanja so se udeležile tudi dijakinje 4. letnika Srednje šole Izola, programa Gastronomija in turizem: Ana Marinšek, Ema Šinigoj Čotar in Katrina Golotič Faganel pod mentorstvom učiteljice Katje Eržen. Iz lokalnih sestavin so pripravile kulinarični spominek, povezan s slovensko Istro, ki so ga poimenovale Istrska manjada. Z domačo figovo marmelado, oljčnim namazom, posušenimi krhlji kakija, grozdnim sokom in belimi kristalčki solnega cveta, položenimi v leseno ladjico – batano, si prizadevajo izboljšati prepoznavnost destinacije. Hkrati želijo ljubiteljem istrske kulinarike ponuditi izvrstno darilo, ki jih bo vedno znova spomnilo na značilne istrske okuse.
Dijakinje so s svojim inovativnim pristopom, lokalnimi sestavinami ter ljubeznijo do istrske kulinarike ustvarile pravo kulinarično mojstrovino. Ponosni smo, da je ekipa Srednje šole Izola pripravila navdihujočo predstavitev, s katero je prepričala žirijo in osvojile zlato priznanje.
Veselimo se z njimi!