Sončno nabrežje 8/Riva del Sole 8
6310 Izola/Isola
V soboto, 8. junija, bo ponovno čas za gastronomsko druženje na Pomolu okusov. Bogati ponudbi istrske hrane in pijače se bo tokrat pridružila gostujoča stojnica s ponudnikoma iz Cerknega in Žirov.
V prijetnem okolju ob morju bo v Izoli potekal že tretji Pomol okusov te sezone. Dobrote iz morja in z istrskega podeželja bo mogoče okušati od 11. do 22. ure, tudi tokrat ob prijetni glasbeni spremljavi.
Poskrbljeno bo za mnoge okuse
Pomol okusov je za obsikovalce posebna priložnost, da doživijo izkušnjo istrske kulinarike na enem mestu. Izbirali bodo lahko med 20 stojnicami s hrano in pijačo, kjer bodo na voljo tako morske jedi kot tudi jedi z istrskega podeželja. Na stojnicah bodo pedoči, hobotnica v solati, tunin karpačo, kalamari in za Izolo najpomembnejše ribe, sardele, ki si jih bo mogoče privoščiti na žaru, ocvrte ali na tradicionalnem šavorju. Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje mesa; ti bodo na svoj račun prišli ob goveji tagliati, burgerju in raznolikih pršutih, barve podeželja bodo zastopane predvsem s tartufi s testeninami, pitami s sezonskimi sestavinami in z značilnimi istrskimi fritli.
Prisotni bodo istrski vinarji, lokalni proizvajalci likerjev in gina ter ponudniki sladic.
Na Pomolu okusov tudi tradicionalni žlikrofi in pivo iz Divjih bab
Turistično združenje Izola zadnji dve leti eno stojnico nameni ponudnikom iz krajev izven slovenske Istre. V soboto bodo tako pod okriljem Zavoda ID20, ki skrbi za ohranjanje in inovacijo kulturne dediščine, gostili Domače žlikrofe Teja iz Žirov in Pivovarno Zajc iz Cerknega. Predstavili se bodo s tradicionalnimi idrijskimi žlikrofi z bakalco ali ocvirki in z najnovejšimi različicami te znane idrijske specialitete, na primer z veganskimi žlikrofi na posteljici iz lisičk, z barvnimi žlikrofi s tartufato, s parmezanom in praženimi lešniki ter z drznimi sipinimi žlikrofi, polnjenimi s tuno in inčuni s pikantno omako. Pivovarna Zajc iz osrčja Arheološkega parka Divje babe bo ponudila pivo domače proizvodnje.